Actualisering database op filmcommission.nl

De database van de Netherlands Film Commission is op een aantal plaatsen aangepast.

Het belangrijkste uitgangspunt van de Filmcommission database is dat Nederlandse producenten, bedrijven en personen goed en gemakkelijk te vinden zijn door buitenlandse producenten, production companies en line producers etc.
Wij hebben een paar hoofdgroepen aangepast en op de home page een aparte button ‘incentive producers’ gecreëerd, een selectie van Nederlandse productie bedrijven die de afgelopen jaren Incentive hebben toegekend gekregen. In deze categorie zijn alle producenten opgenomen die vanaf 2014 Incentive aangevraagd en ontvangen hebben, gelinkt met hun profiel en projecten.

Daarnaast is er een aparte button voor gespecialiseerde bedrijven in de sector Post production.

Verder hebben wij de zoek filters aangepast: je kunt nu zoeken van A-Z, van Z-A, en op Awards.

Een volgende aanpassing is de Awards-selectie voor ‘Toonaangevende Festivals' en nominaties voor Internationale Film prijzen. De Festivals waar een film geselecteerd is in het hoofdprogramma of een prijs gewonnen heeft kunnen nu opgenomen worden in de database. Deze prijzen c.q. selecties of nominaties leveren punten op.
De bovengenoemde Festivals staan vermeld in de protocollen van het NFF, onder het hoofdstuk ‘Toonaangevende Festivals'. Ook zijn Festivals opgenomen die lid zijn van de FIAPF waar de FPN lid van is.
Daarnaast zijn nominaties (short list) voor belangrijke internationale prijzen ook punten waard. De betreffende lijst met Toonaangevende festivalsvind u hierop onze site.

Prijzen toevoegen kan alleen via NFC admin met een verzoek via de link Submit your award by e-mail.

Prijzen, selecties en nominaties die niet zijn opgenomen in de lijst Toonaangevende festivals kunnen vermeld worden in tekst en leveren geen punten op.

Ter verduidelijking van de sortering op de NFC website. De database van de NFC sorteert op functie en telt na de sortering de Awards op. Het maakt niet uit of je Gaffer bent of Producent of een Company. De Awards worden geteld in de gekozen sectie. Bij een paar selecties, o.a. Film & TV industry guide, Production Companies (all) en Post-production (all), krijg je een volledige telling van alle secties van de Awards te zien.
De Award telling wordt dus geselecteerd op functie/specialiteit van een persoon of een bedrijf en per productie wordt de persoon of bedrijf maar 1 keer geteld ook al heb je je jezelf 10 functies gegeven binnen de productie.

 

De vermelding van de Awards zijn ook iets aangepast. Nu vermelding per land, stad en festivalnaam en gewonnen prijs, b.v. FR - Cannes Film Festival in competition Un certain regard.

Nieuwe producties toevoegen in de database.
Om te voorkomen dat bij een productie maar één medewerker wordt toegevoegd, is er gekozen om verplicht minimaal 6 Heads of Department profiles/namen toe te voegen aan de nieuwe productie. Na het toevoegen zal de admin van de NFC site de inzending goedkeuren (ter voorkoming van dubbele titels etc.).

Voor opmerkingen en vragen: info@filmcommission.nl